Natuurgeneeskundige

behandelingen

De natuurgeneeskundige behandelingen zorgen voor betere werkende lichamelijke en mentale processen. Iedere behandeling heeft zijn eigen doel en op basis van uw klachten wordt een bijpassende behandeling gegeven.
Op deze pagina ziet u een overzicht van de natuurgeneeskundige behandelingen.

Holistic pulsing


Holistic pulsing is een bijzondere therapievorm waarbij een constant ritmisch wiegende beweging wordt toegepast. Het heeft een grote dieptewerking en is bovendien buitengewoon aangenaam.
 

Via wiegen wordt het lichaam door ritmische bewegingen voortdurend uitgenodigd om los te laten en te ontspannen. Holistic pulsing is heel sterk verbonden met het element water.

De constante ritmisch wiegende beweging die tijdens de sessie wordt toegepast heeft een stromend karakter en bevordert de doorstroming van alle lichaamsvochten. Dit roept sterk de gewaarwording van water op. De voortdurende pulsbeweging leidt ertoe dat de afvalstoffen in de lichaamscellen worden afgegeven aan de bloedstroom en via de nieren en blaas worden uitgescheiden.

De pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, bv stress, spanningen, fysieke pijn, emotionele trauma’s, acute paniek toestand, depressies, relatieproblemen, onthaasten, burnout, vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, leren genieten, leren voelen, verwerking, zuiveringskuur, wanneer je teveel geeft en wilt leren te ontvangen, diepe blokkades wilt opheffen, jezelf ontdekken, bij zwangerschap eenheid met de baby.

Dorn/breuss behandeling

Dit is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. De wervelkolom omhult de grote bundel zenuwen die de hersenen verbinden met al onze organen en is statisch en dynamisch tegelijkertijd.

Veel mensen hebben beenlengte verschil wat kan variëren van enkele millimeters tot wel 5 cm. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst en gaan de heup en de wervelkolom ook een andere positie aannemen. Hierdoor kunnen veel klachten en ongemakken ontstaan.

De Dorntherapie helpt deze posities weer te corrigeren. In combinatie met bepaalde gewrichten of wervels tegelijk wordt het bindweefsel losgemaakt waardoor de doorbloeding beter wordt. Als de wervels en gewrichten weer in de juiste positie staan voelen we ons weer lekker soepel. Zelfs chronische problemen kunnen door deze methode snel verholpen worden. Ook werkt de Dorntherapie bij klachten die te maken hebben met de uittreedplaats van bepaalde zenuwvezels die naar de gebieden en organen lopen waar de klachten waargenomen worden.

Deze klachten kunnen van de meest uiteenlopende aard zijn.
Goede indicatie voor Dorn/Breuss: Bekkeninstabiliteit, Bekkenscheefstand, Scoliose, Kyfose, Lordose, Hoofdpijn, Nek-schouder- en rugklachten, Beenlengteverschil en vele andere klachten van het bewegingsapparaat en interne organen.

De Dorntherapie wordt afgerond met Breuss tussenwervelschijf-massage. Deze methode geeft weer ruimte in het gebied tussen de wervels. Door op een bepaalde manier te masseren met St. Janskruidolie wordt deze olie door de tussenwervelschijven opgenomen, zodat die weer zachter en elastischer worden.

De therapie mag niet worden toegepast als er sprake is van tumoren op wervels of gewrichten, borst- of botkanker, botbreuken of kort na een ernstig ongeval, ontstekingen op de te behandelen plaatsen, osteoporose, verlammingen, acute hernia of spit, griep of koorts, of na jarenlang gebruik van cortisonen of prednison.

Emotionele drukpunten 

De acupunctuurpunten zijn bij uitstek de ingangspoorten om met het gevoel te communiceren. 

Elke handeling aan het lichaam, zelfs elk van mens tot mens gesproken woord, betekent voor de persoon een impuls in het gevoel. Veel mensen zijn verhard, verwijderd geraakt van innerlijke zachtheid naar zichzelf. Daarom is het moeilijk om gevoelens zo toe te laten als ze werkelijk zijn.

Op weg terug naar onszelf, naar heling, naar geheeld worden, ontmoeten wij dus eerst deze verharding. De belangrijkste reden om iets niet te zien, om iets niet aan de ander mee te delen, is de pijn die achter de mededeling verborgen ligt. Wat je niet wilt zien of horen roept niet-herkennen en ook verzet in je op.

Veel zaken worden pas zichtbaar nadat je ze, als een deel van jezelf, hebt toegelaten. Je komt “buiten” altijd tegen wat zich bij jou van binnen afspeelt. Beetje bij beetje ga je de weg ontdekken in je eigen innerlijke wereld, een weg die eerst donker was maar die je brengt naar dieper geluk en innerlijk licht.

Met emotionele drukpunt massage wordt middels drukpunten op de meridianen aan thema’s gewerkt die je stap voor stap helpen om negatieve overtuigingen te vervangen voor positieve nieuwe overtuigingen. Daardoor worden vele pijntjes terug gebracht tot een en hetzelfde thema.

Ook kan EFT of EMDR ingezet worden om emotionele verstoringen op te vangen.

thetahealing

Thetahealing is een therapie met een afstemming op celniveau. 

Het heet dan ook wel DNA healing. De therapeut zorgt hierbij eerst voor maximale harmonie in zichzelf via ademhaling, diepe gronding en verbinding met de kosmos. De therapeut nodigt daarbij de kosmische energie uit om de heling tot stand te brengen.

Dan wordt deze afstemming overgebracht naar de cliënt tot in de celkern. De inhoud van de cel in de hypofyse wordt visueel gemaakt en de DNA streng wordt hersteld. Daarna wordt in het lichaam een reis gemaakt met deze diepe energetische afstemming. Deze heling wordt niet door de wil bestuurd maar is zuiver de werking van de kosmos. Het werkt via de therapeut naar de cliënt.

De sessie wordt afgerond met de intentie van mededogen en dankbaarheid (Karuna). Daarna wordt de ervaring gedeeld of er wordt niets gezegd en u blijft een poosje rustig liggen totdat u voelt dat het klaar is en op wil staan.

Acces bars

Dit is een nieuwe zeer effectieve hoofdmassage gebaseerd op de overtuiging dat alles met gemak en vreugde naar ons toe kan komen.

Acces bars techniek is een aangename vriendelijke en wonderlijk mooie techniek die ons gemakkelijk bij zowel lichamelijk, geestelijke en energetische toegangspoorten brengt. Hiermee worden blokkades opgeheven, ons leven plezieriger gemaakt en kunnen we onszelf volledig accepteren en waarderen.

Vanuit dit bewustzijn komt de voorspoed waar we al zo lang naar verlangen gemakkelijker naar ons toe. Dat komt omdat je innerlijke balans en zelfliefde herstelt. Dit straal je uit waardoor je resoneert met positieve aspecten in je omgeving. 

De behandeling bestaat uit het nalopen van 32 punten op het hoofd waardoor de polaire elektrische lading die in je hersens opgeslagen ligt gaat oplossen.

Alle gedachten, ideeën, overtuigingen, emoties en houdingen die je in dit leven maar ook al in vorige levens zo belangrijk hebt gevonden en opgeslagen en ook vastgehouden hebt, en oorzaak waren voor ziekte en ongemak, kunnen door een acces bars behandeling getransformeerd worden in positieve gedachten en gevoelens.

Het lichaam leert weer te ontvangen om daarmee andere keuzes en mogelijkheden te creëren.

Handoplegging/Chakra balans

Handoplegging/chakrabalans kunnen gedaan worden om inzicht te verwerven in de levensenergie en om harmonie te brengen.

We kennen vier soorten van handoplegging t.w.:

  • Eliminerend: Het uitzuiveren van constructies en gevolgen (blokkades), op alle vlakken: fysiek, mentaal, emotioneel, spirituele kronkels.
  • Harmoniserend: Persoonlijke informatie en ziel informatie op elkaar afstemmen, ook informatie m.b.t.organen.
  • Revitaliserend: Het levensplan activeren door de ziele-informatie door te laten komen.
  • Transformerend: Gericht naar de levensopdracht. Hierbij worden ook praktische handvaten gegeven..

Kan gekoppeld worden aan een massagebehandeling of ter afsluiting van een voetreflexbehandeling. Eveneens is het mogelijk een handoplegging te doen voor pijnbestrijding, zoals hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, kiespijn, buikpijn, gewrichten.

Chakrabalans wordt vaak ondersteund door het opleggen van edelstenen, luisteren naar klanken, gebruik van stemvorken, gebruik van etherische oliën, visualisaties met kleuren of geleide beelden. 

Oorkaarsjes

De magie van het vuur heeft ons al sinds de oertijd gefascineerd. Met de beheersing van dit element beschikt de mens over warmte en licht. Ook oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Door de Hopie Indianen kwam dit gebruik naar Europa.

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, veroorzaakt door de natuurlijke beweging van de vlam,  zorgt voor een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een “bevrijdend” aanvoelende drukregeling in het oor- voorhoofd- en bijholten gebied.

Door de manier van plaatsing en handpositie ontstaat er een aanzuigende werking in de bovengenoemde holten, waardoor oude slijmresten en eventuele ontstekingsresten via het poreuze trommelvlies en de gehoorgang naar buiten gezogen worden en in het filter van de oorkaars verzameld worden in een droge vorm.   

Altijd worden beide oren behandeld om het energetische evenwicht te verzekeren. Na het verwijderen van de oorkaarsen worden de oren schoongemaakt en behandeld met een wattenstokje met St. Janskruidolie. Daarna volgt een zachte lymfedrainage van hoofd, hals en keelgebied, of een voetreflex massage van het gebied van de bovenste lymfezones.

Niet toegestaan bij  geperforeerd trommelvlies, implantaten, acute oorontsteking, huidaandoeningen in de gehoorgang.

 

 

Moxeren

Moxeren is een eeuwenoude oosterse therapie, die vanuit Azië naar Europa gekomen is samen met de acupunctuur.

Moxa is bijvoetwol wat meestal tot een stick is opgerold en eruit ziet als een sigaar. Moxa wordt met een lucifer aanstoken en, als de hele kop roodgloeiend is, 1 tot 3 cm boven een aangedane plek gehouden. Moxeren is goed bij chronische pijnen, slapte en gebrek aan energie.

De behandeling brengt rust in spier- en zenuwweefsel. Onder- en overactiviteit wordt geharmoniseerd. Koude plekken worden langdurig warm en werken diep door in het hele wezen. Moxa verzacht de pijn bij reuma. Ook littekens worden zacht en soepel door een moxa behandeling.

Een behandeling met moxa wordt meestal toegepast als aanvulling van een massage, bindweefsel of voetreflexbehandeling maar kan ook als een op zichzelf staande behandeling gegeven worden. Het is een zeer aangename, ontspannende en verwarmende ervaring die 10 keer dieper gaat als een infrarode lamp.

Leverpakkingen

Ontgiften van de lever en afvoeren van toxines

Een stevig papje van water met groene klei, waaraan etherische rozemarijnolie is toegevoegd, wordt met een katoenen doekje op het levergebied gelegd. Gedurende een uur wordt tegelijkertijd een ontspannende voetreflexmassage gegeven om de spijsvertering te bevorderen.

De lever gaat ontgiften en de toxines worden afgevoerd. Dit geeft een weldadig gevoel in de buik. Geestelijke indrukken worden getransformeerd en negatieve informatie wordt omgezet in positieve gedachten en creativiteit.

Deze behandeling is enorm helend na het doormaken van een ziekte, intensief gebruik van medicijnen of in een periode van zware psychische belasting. Bovendien is een leverpakking een voorwaarde voor het slagen van een zuiveringskuur.

Niercompressen

Voor een betere vochthuishouding en emotionele huishouding

Een warm kompres van verse gemberwortel wordt op het niergebied gelegd. Gedurende 45 minuten wordt tegelijkertijd en intensieve Voetreflexmassage gegeven om de werking van de urinewegen te ontspannen en tegelijkertijd aan te zetten om beter te functioneren en optimaal de afvalstoffen uit te scheiden. Dit zorgt ervoor dat toxines zich niet vastzetten in het lichaam en stijve spieren en gewrichten veroorzaken.

Nieren regelen niet alleen de vochthuishouding maar ook de emotionele huishouding. Deze behandeling zorgt ervoor dat de lichaamsappen en de emoties blijven stromen. In perioden van zware belasting, bij relatieproblemen of bij het niet goed kunnen uiten van emoties is het raadzaam om deze regelmatig te ondergaan, evenals tijdens een zuiveringskuur.

 diverse soorten behandelingen

Massagepraktijk
Lavendel Den Bosch

Gr. van Prinstererlaan 13
5237 CL 's-Hertogenbosch

Telefoon:  073-6418539

K.v.K.: 17250876
Bank: NL83ABNA0481805923

RBCZ licentie nr.: 911749R
VBAG licentie nr.: 2098019
AGB code: 90-038746
Prestatiecode: 24005

 

volg ons