energetische therapie

Energetische therapie is een oeroude natuurlijke behandelmethode die simpel gezegd universele energie gebruikt om je gezond te maken of te houden en/of om de trillingsfrequentie te verhogen. Ik werk vanuit een holistische filosofie. De focus ligt niet op het behandelen van de ervaren symptomen, maar er wordt naar de mens in z’n totaliteit gekeken.

holistic pulsing

Holistic pulsing is een bijzondere therapievorm waarbij een constant ritmisch wiegende beweging wordt toegepast. Het heeft een grote dieptewerking en is bovendien buitengewoon aangenaam.

Via wiegen wordt het lichaam door ritmische bewegingen voortdurend uitgenodigd om los te laten en te ontspannen. Holistic pulsing is heel sterk verbonden met het element water.

De constante ritmisch wiegende beweging die tijdens de sessie wordt toegepast heeft een stromend karakter en bevordert de doorstroming van alle lichaamsvochten. Dit roept sterk de gewaarwording van water op. De voortdurende pulsbeweging leidt ertoe dat de afvalstoffen in de lichaamscellen worden afgegeven aan de bloedstroom en via de nieren en blaas worden uitgescheiden.

De pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, bv stress, spanningen, fysieke pijn, emotionele trauma’s, acute paniek toestand, depressies, relatieproblemen, onthaasten, burnout, vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, leren genieten, leren voelen, verwerking, zuiveringskuur, wanneer je teveel geeft en wilt leren te ontvangen, diepe blokkades wilt opheffen, jezelf ontdekken, bij zwangerschap eenheid met de baby.

 

thetahealing

Thetahealing is een therapie met een afstemming op celniveau.

Het heet dan ook wel DNA healing. De therapeut zorgt hierbij eerst voor maximale harmonie in zichzelf via ademhaling, diepe gronding en verbinding met de kosmos. De therapeut nodigt daarbij de kosmische energie uit om de heling tot stand te brengen.

Dan wordt deze afstemming overgebracht naar de cliënt tot in de celkern. De inhoud van de cel in de hypofyse wordt visueel gemaakt en de DNA streng wordt hersteld. Daarna wordt in het lichaam een reis gemaakt met deze diepe energetische afstemming. Deze healing wordt niet door de wil bestuurd maar is zuiver de werking van de kosmos. Het werkt via de therapeut naar de cliënt.

De sessie wordt afgerond met de intentie van mededogen en dankbaarheid (Karuna). Daarna blijft u nog een poosje rustig liggen en wordt de ervaring gedeeld.

 

emotionele drukpunttherapie

De acupunctuurpunten zijn bij uitstek de ingangspoorten om met het gevoel te communiceren.

Elke handeling aan het lichaam, zelfs elk van mens tot mens gesproken woord, betekent voor de persoon een impuls in het gevoel. Veel mensen zijn verhard, verwijderd geraakt van innerlijke zachtheid naar zichzelf. Daarom is het moeilijk om gevoelens zo toe te laten als ze werkelijk zijn.

Op weg terug naar onszelf, naar heling, naar geheeld worden, ontmoeten wij dus eerst deze verharding. De belangrijkste reden om iets niet te zien, om iets niet aan de ander mee te delen, is de pijn die achter de mededeling verborgen ligt. Wat je niet wilt zien of horen roept niet-herkennen en ook verzet in je op.

Veel zaken worden pas zichtbaar nadat je ze, als een deel van jezelf, hebt toegelaten. Je komt “buiten” altijd tegen wat zich bij jou van binnen afspeelt. Beetje bij beetje ga je de weg ontdekken in je eigen innerlijke wereld, een weg die eerst donker was maar die je brengt naar dieper geluk en innerlijk licht.

Met emotionele drukpunt therapie wordt middels drukpunten op de meridianen aan thema’s gewerkt die je stap voor stap helpen om negatieve overtuigingen te vervangen voor positieve nieuwe overtuigingen. Daardoor worden vele pijntjes teruggebracht tot een en hetzelfde thema.

 
 

 

energetische klanktherapie

Klankschalen bestaan uit zeven metalen: goud, zilver, ijzer, kwik, tin, koper en lood.  Deze metalen vertegenwoordigen de zeven planeten: zon, maan, mars, mercurius, jupiter, venus en saturnus. Elke planeet heeft zijn eigen toon en de klanken van de metalen resoneren met deze planeettonen. Door het luisteren naar de planeettonen is het mogelijk in overeenstemming te komen met de harmonie van het universum.

De eenvoudigste weg om cellen aan te spreken is trilling. Trilling van buitenaf veroorzaakt een meetrillen of resoneren van de cellen. Muziek is een universele kracht die al in de vroegste historie gebruikt werd. Mensen, dieren, planten reageren direct op oerklanken die de bron van de schepping aanspreken. In deze bron heerst harmonie en een volledig vervuld zijn.

Klankschalen worden gebruikt bij genezing, meditatie en transformatie. Ze openen de weg naar persoonlijke bewustwording en spirituele groei. De geluiden kunnen van invloed zijn op het fysieke, emotionele en mentale vlak. Je kan daardoor gevoelens van vreugde beleven, maar ook van ontroering en tederheid.

Soms kan er weggestopt verdriet, woede of haat naar boven komen. Verder kun je een kalmerende en pijnverzachtende werking ervaren. Er kunnen heldere gedachten ontstaan of logische verbanden doorzien worden. Op het spirituele vlak kan er een veranderd bewustzijn optreden. Onverwachte beelden kunnen verschijnen met symbolische betekenis.

Er kan je een licht opgaan, je intuïtie staat open. Je kunt een gevoel van extase, overgave en eenheid ervaren of een droomreis beleven. Kortom klanktherapie is een verrassende reis naar binnen met een diepe, ontspannende, helende en revitaliserende bestemming.

 

chakra balans

De hemelenergie die binnenkomt als mannelijke energie via de kruin wervelt door ons lichaam naar de aarde en de vrouwelijke aarde- energie wervelt door ons lichaam  naar de kruin via de wervelkolom. Op de punten waar de energieën elkaar raken ontstaan energiewielen. Dit noemen we chakra’s.

 

1eChakra: Stuitchakra, Plaats: stuit, Energie: gronding/veiligheid/gezondheid overleven, Kleur: rood,  Muziektoon C, Klank OE,  Trilling: 126,22 Hz, Hormoonklier: bijnieren, Orgaan: endeldarm/anus/ uitw. geslachtsorg. Wervels: stuitje, Zintuig: levenszin, Element: aarde, Steen: jaspis.

2deChakra: Geslachtschakra. Plaats: harapunt, Energie: emotie/drift/seksualiteit/spelen (on)afhankelijkheid, Kleur: oranje, Muziektoon D, Klank 0. Trilling: 136,10 Hz, Hormoonklieren: geslachtsklier, Orgaan: milt/ inw. geslachtsorg. Wervels heiligbeen, Zintuig: evenwichtszin/bewegingszin. Element: water. Steen: carneool.

3deChakra: Zonnevlechtchakra, Plaats: onder de ribbenrand, Energie: wilskracht/macht/dromen/uittreden/energieverdeling/verwerken,      Kleur; geel, Muziektoon E, Klank Ö, Trilling 141,27 Hz, Hormoonklier: alvleesklier. Orgaan: lever/darmen/nieren. Wervels: lendewervels,  Zintuig:  smaakzin /reukzin, Element: vuur. Steen: citrien.

4deChakra: Hartchakra, Plaats: op het borstbeen, Energie: zelfvertrouwen/genegenheid liefde/kommunikatie met essentie van anderen, Kleur groen/aventurijn/ maar ook roze/rozenkwarts, Muzieknoot F, Klank A,  Trilling: 172,06 Hz, Hormoon: thymus, Orgaan: hart/longen, Zintuigen: warmtezin/gezichtszin, Element: lucht, Steen: topaas/turkoois.

5deChakra: Keelchakra, Plaats: schildklier, Energie: kommunikatie met en zonder woorden/praktische intuïtie, Kleur: blauw /aquamarijn, Muziektoon G, Klank U, Trilling: 194,18 Hz, Hormoon: schildklier, Wervel: nekwervels, Zintuig: spraak/gehoorzin, Element: Ether, Steen: lapis lazuli/aquamarijn.

6deChakra: Voorhoofdchakra, Plaats: 3e oog, Energie: kijken/zien/inzicht/abstrakte intuïtie, Kleur paars/ ametist, Muziektoon A, Klank M, Trilling: 210,42 Hz. Hormoonklier: hypofyse, Organen: hersenen, Wervels : atlas en draaier, Zintuigen: ikzin/ denkzin. Element: inzicht, Steen:  saffier

7deChakra: Kruinchakra, Plaats: kruin/tonsuur, Energie: kosmisch weten/verlichting/spontaan weten Kleur: wit/ bergkristal, Muziektoon B, Klank N,  Trilling: 221,23 Hz. Hormoon: epifyse/pijnappelklier, Orgaan: pijnappelklier, Zintuig: Verlichtingszin, kosmische weten, Element kosmische weten, Edelsteen: violaan.

Ik werk in intensieve afstemming met handoplegging of in het aura, met instrumenten: pendel, kristallen en stemvorken bij blokkades en disbalans om een  hogere trilling frequentie bereiken.

energetische therapie chakra's
chakra's
chakra therapie

QUANTUM ACTIVATIES

activatie van de gronding

In de quantum therapie begint de gronding in het diepst van de aarde, bij het ijzerkristal die impulsen geeft aan onze levensenergie.

Onze afstemming op de aarde energie betekent contact maken met alle aardlagen vanaf de kern tot aan de aardkorst, in de verschillende aardlagen zitten elementen die ons opladingen geven voor allerlei energieën voor ons lichaam. We ervaren een stevigheid en kracht, aangetrokken door de magnetische kracht van de aarde. Doordat de biotoop van de aarde en haar elementen van leven evenals wijzelf volledig deelnemen aan het quantumveld in de breedste zin van het woord gaan we het leven ook ten volle ervaren. De gronding gaat t/m de heupen, stuit, schaambeen, billen. Ons dagelijks leven en behoeften bevestigend en ondersteunend.

activatie van de buik

De buik met warme zachte energie heeft zijn geschiedenis van kwetsbaarheid, zowel voor mannen als vrouwen.

Als we een quantum activatie doen in dit gebied is er vertrouwen en veiligheid nodig om tot acceptatie te komen. We krijgen de kans om te leren houden van onze speel energie, leren houden van het warme nestje waar we vandaan gekomen zijn. De emoties mogen geuit worden of rustig wegstromen. Alles wat ons niet meer dient mag losgelaten worden en plaatsmaken voor het nieuwe in het leven zelf. Het kind in onszelf mag gehoord en gezien worden en groeien tot het past in de huidige leeftijd, waar het vrij kan zijn. Door de quantum activatie komen we in een hogere trilling, waardoor we gemakkelijk kunnen transformeren en ook ervaren dat het allemaal niet meer zoveel moeite kost.

activatie van de zonnevlecht

De zonnevlecht is een complex gebied. We verwerken het voedsel en ook de geestelijke indrukken. Door deze processen goed te ondersteunen, komen we tot een mooie transformatie.

Bij activatie op de organen van de zonnevlecht,  maag, lever, galblaas, alvleesklier, twaalfvingerige darm, helpen we deze organen met opnemen en verwerken van voeding. Bij het afbreken van voeding tot de kleinste deeltjes werkt de vertering opbouwend voor onze eigen levenskracht. Voor het geestelijk voedsel wat we binnen krijgen is dat ook zo, het stimuleert ons en draagt bij tot onze geestelijke groei. Geestelijk voedsel is soms ook zwaar te verteren. Maag en darmen kunnen dan een signaal afgeven dat deze indrukken verkeerd vallen of dat ze weerstand oproepen. De zonnevlecht is het chakra dat zich kan openstellen of afsluiten voor indrukken uit onze omgeving. Als hij in harmonie is zorgt de zonnevlecht ervoor dat je met mensen kunt omgaan zonder dat je daarbij jezelf inlevert of laat bepalen. Je blijft bij jezelf en behoudt je eigenheid. Met quantum activatie van dit gebied, volgen we stapje voor stapje hoe het werkt in een specifieke situatie, zwakke en sterke aspecten worden onderkend, de kwaliteiten bevestigd en er komt aandacht en energie vrij voor transformatie.

activatie van hart / longgebied

Het hart is samen met de longen een onderdeel van de middenpool. Het is het centrum van de middenpool. Het verbindt als middenpool de bovenpool met de onderpool. Het hart is ook verbonden met ons diepste wezen, ons ik. De stem van je hart volgen.

In ons hart komen we ook onze mannelijke en vrouwelijke kant tegen. Twee kleuren staan hiervoor. Groen is mannelijke energie en rose het vrouwelijke aspect. Het mannelijke staat voor richting geven, ja en nee kunnen zeggen, structuur bieden. De helende kracht is groen. Het vrouwelijke aspect is zacht en liefdevol meegaan en koestering geven. De kleur van vrouwelijke energie is rose. Mannelijk en Vrouwelijk vormen samen de tweeling. Als je binnen jezelf goed kan omgaan met je mannelijk en vrouwelijke energieën binnen jezelf, ga je je tweelingziel in jezelf ontdekken en kun je ook buiten jezelf je ware partner herkennen. Een mooie relatie kan daardoor groeien. Activatie brengt hart in een hogere frequentie en maakt alles gemakkelijker en meer liefdevol. De dualiteit valt weg en verandert naar eenheid in verscheidenheid.

activatie van de thymus

Tussen hart en keel en tussen borstbeen en luchtpijp ligt de thymus. Het is een tweekwabbige klier die uitermate belangrijk is voor het afweersysteem, voor het aanmaken en ontwikkelen van lymfocyten (witte bloedlichaampjes)  en ook voor hersencellen die gericht zijn op het hele immuunsysteem.

Bij kinderen is de thymus heel soepel en volop werkend, maar verschrompelt en verhardt bij het ouder worden en dat lijkt minder belangrijk te zijn. Maar in de praktijk is dit absoluut anders. Als de thymus geactiveerd wordt gaat onze conditie, ons immuunsysteem en onze gezondheid aanmerkelijk vooruit. Door de werking van de activatie gaat de thymus weer stromen en zijn functie herpakken. Dat heeft invloed op het hele lichaam. Er komen veel aspecten vrij waar je je heel goed door kunt gaan voelen. De relatie met longen, hart en bloedsomloop wordt hersteld en het lymfesysteem geactiveerd, met name de lymfeknopen in hals, keel, okselholten, liezen, en ook darmen en milt, gaan hun werk oppakken en de indringers met lymfocyten bevechten en omzetten in helder lymfevocht. Ook in de lymfevaten die zich door heel ons lichaam uitstrekken gaat het lymfevocht beter stromen.

Het belang van de thymus wordt meer en meer onderkend en het beeld over de spirituele achtergrond van de thymus versterkt de werking van de behandeling. Als je met aandacht de innerlijke beeldensfeer ervaart van een helder en licht lymfestelsel dat zich als een engel uitstrekt door je lichaam is dat een prachtige cadeau. Het is een ervaring die je het vertrouwen geeft in de wijsheid en liefde van je eigen lichaam. Je waarneming kan zich ook steeds verder verfijnen, het geeft je “het goede gevoel”. Je straalt liefde, warmte en vrolijkheid uit wat  kracht en vertrouwen geeft.

activatie van het keelgebied

keelgebied
In elk chakra ligt een kwaliteit verborgen. Met liefde en hoger bewustzijn kunnen we die kwaliteit ontdekken en waarmaken. Met quantum therapie kunnen we van een lager bewustzijn in een hogere trillingsfrequentie komen. En terwijl dat gebeurt weten we door ervaring wat dit voor onszelf en anderen kan betekenen.

Waar het hart van vol is loopt de mond van over.

Met quantum therapie kunnen we negatieve emoties omzetten in positieve. Dit geeft een energie waardoor het bewustzijn groeit dat de keel werkelijk het gebied is van inspiratie.

Door onze keel, onze stem, onze ware woorden vanuit dit bewustzijn en hartenergie kunnen we een grote invloed hebben.

Door wat we zeggen, zingen of juist binnenhouden vanuit liefde, kunnen we met compassie het hart van de ander raken.

activatie van de pijnappelklier

Tussen kruin, voorhoofd en schedelrand ligt een gebied waar onze dromen ontstaan. We noemen dat de kristalkamer, omdat bij activatie van dit gebied ons hoofd licht en helder wordt.

De activatie in een rustige overgave maakt de kern in dit gebied actief, waardoor een ervaring op gang komt dat alles op zijn plek valt en zorgen verdwijnen, het hoofd wordt licht en helder. Er ontstaat een onbegrensde ruimte van licht en rust, alle spanningen, gedachten spinsels, onrust, terugkerende gedachten en piekeren, verdwijnen en je kunt je  overgeven aan het gevoel dat alles goed is.

het zuivere witte licht

Zoals een vliegtuig hoog boven de wolken uitstijgt kun je met hogere aandacht en afstemming in het quantumveld komen bij het zuivere witte licht.

Bij de quantumacitivatie stemmen we af op het licht in  het quantumveld en kunnen dit zuivere licht bundelen en via de kruin binnen laten komen, het licht door de wervelkolom laten stromen van boven naar beneden tot in de ijzerkristal diep in de aarde. Zo verhogen we de trilling en de effectiviteit van de therapie. Op deze wijze werk ik met de  9 Dimensies, het is een pracht cadeau van het Universum.

activatie van de kruin

Activatie van de kruin
De kruin is de poort naar de Kosmos. Kosmische energie is het weten. Het kennen zonder denken, zonder studeren, zonder een bepaalde procedure.

Het is al voldoende te weten dat het vanzelf gaat. Je zet gewoon je kruin open. Vragen vallen weg. Als je kruin open is kun je dat ervaren als thuis komen. Het is nonduale energie dus verschillen vallen weg. Je ervaart dat er in het veld rondom je hoofd wijsheid en inzichten vanzelf naar je toekomen.

 diverse soorten therapieën

Massagepraktijk
Lavendel Den Bosch

Gr. van Prinstererlaan 13
5237 CL 's-Hertogenbosch

Telefoon:  073-6418539
K.v.K.: 17250876
BTW: NL 001272006B56
Bank: NL83ABNA0481805923
RBCZ licentie | VBAG licentie

Privacy beleid

volg ons

rbcz